Dodajemy ksylitol, olej kokosowy oraz proszek do pieczenia.
Nie zapominamy o kakao, które to zrobi z naszego ciasta prawdziwe brownie oraz dodajemy łyżkę oleju kokosowego.
Wszystko blendujemy, ciasto musimy dobrze napowietrzyć i zmiksować, dlatego bledujemy długo, do uzyskania aksamitnie gładkiej masy. Około 6 minut.
Piekarnik nastawiamy na temperaturę 190°C, funkcja góra-dół i pieczemy przez około 50-60 minut. Wlewamy ciasto do formy i pieczemy.
Jak się brownie z fasoli upiecze poczęstujcie koniecznie sąsiada, znajomego. Zobaczycie ich zdziwione miny, kiedy się dowiedzą, że bazą ciasta jest czerwona fasola, zupełnie nie wyczuwalna.
Brownie z fasoli ma około 144 kcal w 100 g również źródła podają, że: 7 g białka, 4,9 g tłuszczu, 4,5 błonnika i 19,4 węglowodanów.
Opcjonalnie pod koniec pieczenia możemy zrobić polewę czekoladową. Ciasto wtedy nie będzie już tak mocno fit, ale udekorowane na pewno będzie i dobrze wyglądało i jeszcze lepiej smakowało. Ponoć najlepiej smakuje po spędzeniu kilku godzin w lodówce, ale nasze nie dotrwało do tego etapu:)
Smacznego!